понеделник, 29 март 2010 г.

ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА - НАПРАВИ СИ САМ

Заедно с боядисването на яйцата за Великден, хубаво е да украсите цялата къща. Декорирайте дома си с изработени от вас неща.С малко средства и участие на всички в семейството може да направите чудеса. Висящи яйца:
Внимателно се пробива черупката на сурово яйца от двете страни и съдържанието се изсипва в купичка. Украсявате черупката по ваш вкус. Взимате панделка и я промушвате през яйцето. За да не се изхлузи, в единия край вържете клечица и панделката няма да се измъкне. Къде и как ще закачите вече готовите яйца зависи от разположението на мебелите в дома ви и от Вашата фантазия .
Великденски саксии
В черупки от яйца посадете кресон или трева.Или ако имате стайни цветя , настанете в листата им малките цветни яйца. Можете на тънка пръчица да сложите едно от кухите яйца, да я забиете в пръстта и да разчупите по този начин обичайния вид на цветята си.

Яйца-свещници
типична украса за всички религиозни празници са свещичките във всичките им форми. Използвайте отново кухи украсени яйца. Закрепете ги в малки чинийки с мъничко лепило. В горния отвор закрепете свещичката от църквата или малки декоративни свещи.

Подложки за яйца
безброй са вариантите за подложки на вече боядисаните яйца. Най-стилни са плетените кошнички, и панерчета със зелена изкуствена трева. В малки купички, върху памук можете да разпръснете зрънца леща, които за няколко дни ще покълнат и ще имате естествена зелена трева , върху която да положите боядисаните великденски яйца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар